Lees de andere berichten
5de rit UECT: naar Bagienna
vrijdag 13 juli 2018

4de UECT rit : naar Sandomierska
donderdag 12 juli 2018

3de rit naar Swietokrzyskie oftewel het heilig kruis.
woensdag 11 juli 2018

2de rit naar ...Opatowski
dinsdag 10 juli 2018

1ste echte rit naar ..... dat we het eens wisten !
maandag 9 juli 2018

UECT in Staszów Polen : verkenningstocht !
zondag 8 juli 2018
Terug naar het overzicht
Sponsors
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
Blog van Carine

2de rit naar ...Opatowski

dinsdag 10 juli 2018

Deze morgen aan de ontbijttafel vernomen dat de organisatie gisteren in extremis de ritten gewisseld hadden.
Geen wonder dat we gisteren niemand tegenkwamen ! Vandaag dus de groene pijlen volgen, dan doen we maar de grote afstand. Het weer is prachtig en we vertrekken goedgemutst, of moet ik zeggen goedgehelmd ? 
Weer door het bos, dus off-road,maar dat nemen we erbij. Algauw volgt de splitsing dus nieuwe hellingen en afdalingen. Het is werkelijk prachtig, enorme vlakten met allerhande gewassen, zover het oog reikt. Dan weer tussen het groen, langs bijna autoluwe mooie wegen. 
Af en toe een steile klim om een kapel of kerk te gaan bewonderen, waarom hebben ze die in de tijd allemaal zo op een helling gebouwd ? Dat vraag ik me af, terwijl ik naar boven rijd onder een bijwijlen loden zon. 
Maar zoals dikwijls het geval is, zit ook bij ons het venijn in de staart. Op ongeveer 30 km van het einde, staan we voor een echte modderpoel. We kunnen wel wat hebben, maar teveel is teveel. We zitten vlakbij een herkenningspunt, waar we gisteren ook passeerden, dus besluiten we dezelfde weg terug te nemen als daags voordien. Onze geplande 110 km worden er zodoende 130 ! Maar we hebben genoten en dat gaan we straks weer doen als onze Belgen “Les Blues” een blauwtje laten lopen. Wij gaan kijken in Kurozweki in plaats van in ons hotel waar enkel Fransen zitten. We hebben afgesproken met Ian & Lionel (onze Engelse vrienden) en zij hebben beloofd mee te supporteren voor de Belgen ! See you Tomorrow !

Reacties op dit bericht

Milana dinsdag 10 juli 2018

Leuk om te lezen dat jullie zo genieten! Vol spanning aan het wachten tot je volgend verslagje! Love you!Geef hier uw eigen reactie:

Uw naam
Commentaar
Captcha image
Show another codeToon een andere code

Bredene
© 2012 www.wdbreduinia.be.
Levendige fietsclub, voor jong en oud, vlug en minder snel, groepstochten langs de kust en door de polders


www.xeartum.be