Lees de andere berichten
5de rit UECT: naar Bagienna
vrijdag 13 juli 2018

4de UECT rit : naar Sandomierska
donderdag 12 juli 2018

3de rit naar Swietokrzyskie oftewel het heilig kruis.
woensdag 11 juli 2018

2de rit naar ...Opatowski
dinsdag 10 juli 2018

1ste echte rit naar ..... dat we het eens wisten !
maandag 9 juli 2018

UECT in Staszów Polen : verkenningstocht !
zondag 8 juli 2018
Terug naar het overzicht
Sponsors
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
Blog van Carine

1ste echte rit naar ..... dat we het eens wisten !

maandag 9 juli 2018

Vandaag gestart in Kurozweki (dat is de dagelijkse startplaats) maar wat blijkt ? Het secretariaat is pas open van 18 tot 19u. Geen nood het programma hangt uit aan het prikbord en we hebben een prachtig geïllustreerd boekje. Niettegenstaande de kleurtjes en de pijlen, niets klopt. Geen probleem we volgen dan de groene pijlen naar Opatowski. Eigenaardig,we halen geen enkele deelnemer in, meer nog : we zien geen kat onderweg. Op de brochure stond vermeld 90% asfalt, dus 10% off-road, en we hebben het geweten ! Die 10% bleken uiteindelijk een 8-tal km door een bos. Daarna echt mooie wegen door natuurgebieden weliswaar op en af, maar zalig fietsen ! Komen wij opeens aan in Ujazd, waar we ons vergapen aan een 14de eeuwse ruïne, van wat eens een statig fort moet zijn geweest. Veel toeristen, onder andere een groep politieagenten die blijkbaar een gezamenlijke uitstap maken, zelfs een pastoor die een groep kinderen begeleidt, maar verder geen enkele UECT deelnemer ! Na ons bezoek zetten we onze rit voort, op een heus fietspad ! Het moet gezegd, bij wijlen langs grote, drukke banen, maar de chauffeurs, alhoewel ze in een razende vaart voorbij zoeven, houden steeds een respectabele afstand van zo een 2 meter. Een 2-tal keer hebben we onze snelheid opgedreven om een blaffende viervoeter af te schudden. Op 4 km van het einde scheidden onze wegen. Gilbert moet gaan tanken (lees : water halen in de Lidl) en ik fiets door naar het hotel. De bedoeling is gedoucht zijn tegen dat hij terug is, maar hij komt zelf “gedoucht” terug m.a.w. hij heeft nog een plensbui te verwerken gehad. We blikken terug op een geslaagde, zonnige fietsdag, toch zo’n 100 km gefietst. Peanuts in vergelijking met een kanjer als Luk, maar toch niet slecht voor C’tjes !

Reacties op dit bericht

Marie-Jeanne maandag 9 juli 2018

Allez...jullie zijn vertrokken ! Is inderdaad niet simpel om afpijling te volgen in Polen. Wij fietsten er tweemaal een AIT en moesten ook regelmatig langs MTB- wegjes rijden. En zulke moeilijke namen van steden. Je ziet ze en vijf minuten erna is het weer weg ?? Weg vragen kan ook niet. Mensen spreken enkel Pools. Maar tis er heel mooi fietsen. Geniet er julder van. Wij volgen ??

Marvin maandag 9 juli 2018

Goed bezig daar!

Milana maandag 9 juli 2018

Hopelijk de juiste weg gedaan aangezien je niemand anders tegen bent gekomen? Mooi verslag van jullie eerste rit! ??Geef hier uw eigen reactie:

Uw naam
Commentaar
Captcha image
Show another codeToon een andere code

Bredene
© 2012 www.wdbreduinia.be.
Levendige fietsclub, voor jong en oud, vlug en minder snel, groepstochten langs de kust en door de polders


www.xeartum.be